DAMA Finland ry data-verkostoitumisilta

Yhdistys järjestää maanantaina 7.11.2022 verkostoitumisillan, jossa pääset kuulemaan esityksiä tiedon hyödyntämisestä sekä tiedon tuottamisesta ja sparrailemaan kiinnostavien aiheiden ympärillä muiden datan kehittämisen parissa työskentelevien kanssa! Ohjelmassa on puheenvuoro datan hyödyntäjän näkökulmasta, jonka esittää OP:n Data Lead Samuli Savolainen. DAMAn viitekehikkoa ja tiedon tuottamisen näkökulmia avaa Jaana Helsing Suomen Pankista. Lopuksi DAMA Finlandin hallituksen jäsenet ohjaavat teidät valitsemiinne työpajoihin (valittavana 4 erilaista) keskustelemaan aiheen ympärillä. 

Tilaisuus on avoin kaikille datan kehittämisen parissa työskenteleville eikä vaadi DAMA Finlandin jäsenyyttä!

Tilaisuus järjestetään vain läsnätilaisuutena OP:n tiloissa Vallilassa osoitteessa: Gebhardinaukio 1, 00510 Helsinki. 

Agenda 

16.00-16.30 Saapuminen ja kahvi

16.30-17.30 Esitykset

17.30 – 19.00 Siirtyminen työpajoihin ja työpajat

 

Lämpimästi tervetuloa! 

Dama Finland RY Hallitus 

 

Ilmoittaudu täältä viimeistään 1.11.2022: rekisteröitymislinkki

Työpajat

 

  1. Tiedonhallinnan käytäntöjen yleisen tietoisuuden lisääminen. Tiedonhallinnan käytäntöjä ja niiden tuomia hyötyjä ei tunneta vielä laajasti, Suomessa ei esimerkiksi ole yhtään pelkästään tiedonhallintaan tai dataan keskittyvää seminaaria tarjolla. Yksilöiden, organisaatiotasojen ja yksiköiden välillä voi olla suuriakin eroja. Mitä asialle pitäisi tehdä?
  2. Organisaatioyksiköiden välinen yhteistyö – data ei viihdy eikä parane siiloissa. Parhaan lopputuloksen saa aikaiseksi, kun dataan liittyvät roolit on kuvattu ja käytössä ja datan ympärillä tehdään yhteistyötä eri toimijoiden kesken. Minkälaisia oppeja aiheesta on jakaa muille?
  3. Datakyvykkyydet–maturiteettitason nostamisen keinot. Mitataanko teillä jo data-maturiteettia? Pitäisikö data nähdä omana kyvykkyytenään, jonka kypsyysastetta olisi syytä mitata? Onko mittaamisesta apua ja mitkä ovat keinot nostaa kypsyysastetta? Mistä asiasta pitäisi aloittaa?
  4. Dataluottamuksen rakentaminen. Luottamus dataan on tärkeä datan laatutekijä sekä datan hyödyntämisen mahdollistaja. Mutta mistä dataluottamus syntyy? Miten dataluottamusta parannetaan? Miten hyvä dataluottamus näkyy liiketoiminnan arjessa?